Kullanıcı Adı: Şifre: Beni Hatırla?  Ücretsiz Üyelik | Şifremi unuttum | Tavsiye Et  

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

2 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : BidenS (1) mustafa_vrc (1)

> 1 <
Yazar İleti
BidenS

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: peyzaj mimarı
Arkadaş Listeme Ekle

#40498   21.08.2008 14:21 GMT      
Bir projenin aplikasyonunu yaparken belli bir noktayı nirengi noktası haline getirmek ve bu noktanın koordinatlarını (0,0) yapmak istiyorum. Ordinate ile x ve y değerlerini verdiğim diğer tüm noktalar da, bu (0,0) noktama göre değer almalı.

Ben (0,0) noktamı çaresiz kaldığım için şöyle oluşturdum. line komutuna girip, "line specify first point" için 0,0 değerini girdim ve çizgimi çizdim. Çizgimin ilk noktası 0,0 noktası olduğu için, projemi taşıyarak, istediğim bir noktasından bu noktaya otutturdum. Başka bir yöntemi var mıdır bilmiyorum.. Diğer sorum ise, bu noktayı bulduktan sonra, lise yıllarımızdaki matematik dersine dönersek, x ve y nin oluşturduğu + şeklindeki bölgenin sağ üst tarafı +,+ ... sağ alt tarafı +,- vb olmalı ya, (0,0) noktasına göre bir şekil çizip 4 yana mirror yaptığımda ve bu şekillerin ordinate değerlerine baktığımda hepsi + değerli oluyor.. Autocad de (0,0) noktasına göre - bölgeye düşmek sözkonusu olmuyor mu, değerlerin yanında neden - yazmıyor?..

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

mustafa_vrc

[10] Binbaşı

Online Durumu

318 ileti
Meslek: makina teknikeri
Arkadaş Listeme Ekle

#40499   21.08.2008 14:37 GMT      
br />
Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız.

buna bi bak.

autocad te koordinat girerken ( - ) değer verilirse çiizm ( - ) değerine göre yapılır ama bu değeri ( - ) olarak göstermez.

çizimi taşımak yerine ucs ikonunu taşıyabilirsin. çizimi yaparken 2007 kullanıyorsan DYN butonu açıksa yada kapalıysa kordinat girişlerin değişebilir buna dikkat et. nokta yakalarken osnap modlarından from komutunu kullanarak istediğin noktaya atlayarak gidebilirsin.

konu biraz karışık gibi geldi bana. anladığım kadarıyla bazı şeyleri açıkladım. kolay gelsin.

Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden,
rahat yaşama yollarını aramayı ihtiyat haline getirmiş milletler,
evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini
ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar...
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

> 1 <